Tasub teada - olulisemad muudatused tulu deklareerimisel (4)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsioonide esitamise aeg on varsti käes.
Tuludeklaratsioonide esitamise aeg on varsti käes. Foto: Sander Ilvest

Maksu- ja tolliameti Saaremaa teenindusosakonna büroojuhi Olev Martinsoni sõnul on juba tuleval nädalal, järgmisest esmaspäevast kuni kolmapäevani võimalus tutvuda e-maksuametis/e-tollis deklaratsiooni eeltäidetud andmetega.

15. veebruarist avatakse tuludeklaratsiooni esitamine e-maksuametis/e-tollis ja teenindusbürood hakkavad väljastama eeltäidetud tuludeklaratsiooni väljatrükki, kirjutab Saarte Hääl.

Deklaratsiooni peavad igal juhul esitama füüsilisest isikust ettevõtjad ja isikud, kes on saanud tulu välismaalt. Deklareerida tuleb neil seejuures nii Eestis maksustatav kui ka mittemaksustatav palga- ja dividenditulu ning ka see tulu, mida välislepingu alusel Eestis ei maksustata.

Deklareerida tuleb ka rendi- või üüritulu, metsamaterjali ja raieõiguse müügitulu ning vara võõrandamisest saadud kasu. Kui maksumaksja võõrandab kahe aasta jooksul rohkem kui ühe alalise või peamise elukoha, rakendatakse maksuvabastust vaid esimese võõrandamise suhtes.

Olulisemad erinevused

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles