Luksuslaev alustab Tallinn-Helsingi liinil märtsis

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Europa kruiisilaev.
Silja Europa kruiisilaev. Foto: Liis Treimann

Reisilaev Silja Europa alustab Tallinn-Helsingi liinil liiklemist 13. märtsil, tehes päevas kaks reisi. Tallink jätkab liinil opereerimist ka reisilaevaga Baltic Queen ning kahe kiirlaevaga Star ja Superstar.

Silja Europa hakkab väljuma Helsingi Länsiterminalist iga päev kell 9 hommikul, jõudes Tallinnasse kell 13 pärastlõunal, teatas AS Tallink Grupp. Tallinna D-terminalist hakkab laev väljuma iga päev kell 18.30, saabudes Helsingisse kell 23. Erandiks on laupäevad, mil laeva väljumine Tallinnast toimub kell 17 ning saabumine Helsingisse kell 20.50. Helsingist väljumine toimub laupäeviti tavapärasel ajal kell 9.

Silja Europa pardal saab olema lai valik uuendatud interjööriga söögikohti. Päeva jooksul esinevad erinevatel lavadel nii bändid kui trubaduurid. Reisi ajal on avatud parfümeeria-, aksessuaari- ja rõivapood ning supermarket. Lastega peredele on mõeldud avar lasteala.

Kokku hakkab Tallink vastavalt hooaja sõidugraafikule pakkuma Tallinn-Helsingi liinil 14-16 väljumist päevas. Märtsis ja aprillis asendab Silja Europa kiirlaeva Superstar ja kruiisilaeva Baltic Queen planeeritud dokkimisi.

Kajutite arvult maailma suurimate hulka kuuluv alus Silja Europa on ehitatud Saksamaal 1993. aastal. Silja Europa pikkus on 202 meetrit, laius 33 meetrit ning ta võtab korraga peale üle 3000 reisija. Laeval on kuus erinevat kajutiklassi, viis restorani, kaks baari ja kaks ööklubi, ilusalong ja saun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles