Algaja kokk valigu jõululinnuks kana

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsetatud kana
Küpsetatud kana Foto: Corbis / Scanpix

Vastupidi uskumusele, et kana jõululaual pakkuda ei tohi – see toovat vaesuse majja –, soovitab linnulihablogi pidaja Ragne Värk algajale kokale valida jõululinnuks just kana.

«Kõige lihtsam on algajal perenaisel valmistada traditsioonilist kana, talle järgneksid võrdselt kalkun ja part ning kõige rohkem tööd on hanega,» rääkis Värk Õhtulehele.

Kana küpsetamiseks andis ta aga järgmised nõuanded:

  • pane kana päev enne küpsetamist maitsestuma;
  • küpsetamisel kasuta küpsetuskotti – see hoiab prae kuivamise eest ja lühendab valmimisaega;
  • pruunista kana esialgu kuni 220-kraadises ahjus kuldkollaseks ja alanda seejärel temperatuur 175 kraadile;
  • 1,5–2-kilose kana küpsetamiseks arvesta poolteist tundi;
  • küpsetamise lõpus pista nuga või pikk puust varras linnu kõige paksemasse kohta ja kui augukesest tulev liha mahl on selge ja hele, siis võib prae ahjust välja võtta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles