EasyJeti asutaja avas ülisoodsa supermarketi

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Londonis avatud poest saab paki makarone osta 25 penni eest.
Eile Londonis avatud poest saab paki makarone osta 25 penni eest. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Scanpix

Odavlennufirma EasyJet asutaja avas teisipäeval oma esimese supermarketi, kus on samuti oodata väga odavaid hindu.

Ettevõtja Stelios Haji-Ioannou (48) kavatseb oma esimeses EasyFoodstore-nimelises supermarketis hakata toidupoolist müüma veel odavamalt kui näiteks soodusmarketid Aldi ja Lidl, kirjutab ajaleht Bild. Supermarket avas uksed Londoni äärelinnas Park Royalis.

Praegu müüakse uues poes 80 toodet kõigest 25 penni ehk 33 eurosendi eest. Odava toidukauba seas on eelkõige makarone, kartuleid, konserve ja vürtse. Omaniku sõnul on tal märtsis võib-olla kavas hindu natuke tõsta, kuid odavaks jäävad need ka kevadel.

Haji-Ioannou lubab ka edaspidi hakata toidupoolist pakkuma odavamalt kui tuntud soodusmarketid Aldi ja Lidl, mis on Suurbritannias kõige odavamad supermarketid. Mõlemad Saksa poeketid müüvad Suurbritannias oma toodangut juba 20 aastat ja on endale haaranud peaaegu kümme protsenti sealsest turust.

Stelios Haji-Ioannou asutas odavlennufirma EasyJet 1995. aastal. Oranž kiri valgel taustal on nüüdseks saanud peaaegu 60 brändi tunnuseks, alustades soodsate hotellide ketist EasyHotel ja lõpetades tervisestuudioga  EasyGym. Haji-Ioannoule ja tema perele kuulub siiani ligikaudu kolmandik EasyJeti kapitalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles