Neiud unistavad oma autoremonditöökojast

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automaailmas domineerivad Eestis mehed.
Automaailmas domineerivad Eestis mehed. Foto: Toomas Huik

Kuressaare ametikoolis õpib sõiduautotehnikuks kolm hakkamist täis ja asjalikku neidu, kel soov tulevikus ehk oma remonditöökodagi püsti panna.

17-aastane Chrislin Sepp, kes ka viimasel Saaremaa rallil võistlejate rivis oli, ütles, et autoremondist tal enne õppima asumist erilisi teadmisi ei olnud, kirjutab Saarte Hääl. Küll on aga rallihuvi tema erialavalikuga tihedalt seotud.

Anne-Mai Alas läks pärast Kihelkonna kooli lõpetamist gümnaasiumi, kuid leidis siis, et kutseharidus sobiks talle siiski paremini. FC Kuressaare naiskonnas palliva Alase trennikaaslased olid esialgu tema erialavaliku üle päris üllatunud. Tema enda jaoks oli see aga loogiline valik. «Mul vend tegeleb ka autodega,» selgitas Alas ja lisas, et tal on kodus paar mootorratast, mille vastu on ta alati huvi tundnud.

Lümanda põhikooli vilistlane Kairi Rakaselg kinnitas aga, et tema pole teisi variante õieti kaalunudki. Rakaselg soovib oma sõnul murda müüti, et naised ei suuda autosid parandata. «Tahan näidata, et see ei ole ainult teoorias, vaid ka praktikas võimalik,» ütles ta.

Autotehnika õppesuuna juhtõpetaja Margus Kivi arvas, et kohati on tüdrukud poistest vaat et asjalikumadki. Ta märkis, et sel erialal võib muidugi ka ette tulla, et läheb rohkem jõudu vaja, kui midagi on tarvis näiteks robustselt lahti keerata. Samas töötatakse koolis meeskonnana ja vähemalt seal sellega probleemi ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles