Kuller teenis lisaraha varastades

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolme kuuga omastas Kuressaares kullerina töötanud 32-aastane Kalev paari tuhande euro väärtuses talle transportimiseks usaldatud kaupa ja raha.

Kalev Kommusaar asus Auto Kuressaare OÜ-s tööle aasta eest, 2. veebruaril, ja esimese omastamise pani toime juba 18. veebruaril, kirjuta Saarte Hääl. Nimelt viis ta kliendile paki, kuid selle eest saadud 222 eurot jättis endale. Samamoodi jättis ta endale veel ühe paki eest saadud 131 eurot ja teiselt kliendilt saadud 66 eurot. Sedamoodi toimetas ta kolm kuud, kuni jäi vahele.

Veel avastas Kalev, et raha saab »teenida» oma nimele pakke tellides, kuid nende kättesaamist mitte vormistades ja tööandjale mitte tasudes. Ühest Leedu ettevõttest tellis ta nii sadade eurode väärtuses kosmeetikatooteid, teisest Leedu firmast lasi saata kolmel korral mobiiltelefoni Samsung Galaxy S3 ja kahel korral sülearvuti Asus. Kokku läks elektroonika hüvitamine tema tööandjale maksma ligi 1000 eurot.

Kuritegudega tekitas Kalev Kommusaar tööandjale kokku 1604 eurot kahju, millest ta kohtuistungi ajaks oli hüvitanud 1230 eurot. Kohus mõistis talt firma kasuks välja veel 378 eurot ja riigituludesse kandmiseks kriminaalmenetluse kulud 741 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles