Üleskutse: kus müüakse Eesti parimaid vastlakukleid? (8)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagarite kinnitusel läheb suuremaks kuklisöömiseks lahti järgmisel nädalal.
Pagarite kinnitusel läheb suuremaks kuklisöömiseks lahti järgmisel nädalal. Foto: Peeter Langovits

Vastlad on juba järgmisel teisipäeval ja kuklitemüük kogub hoogu. Häid kukleid tehakse üle Eesti ja ostuotsuse tegemiseks tahame kokku panna nimekirja parimatest kuklitest Maarjamaal.

Hea lugeja, kui ka sina tead mõnda väärt pagarit, kelle kuklid viivad keele alla, siis anna sellest teada aadressidel vihje@postimees.ee või tarbija@postimees.ee.

Parimate kuklite nimekiri täieneb jooksvalt kuni teisipäevani.

Parimad kuklid

Tatari 13 pood (Tallinn)

Tahan kiita Tatari 13 Toiduäri suurepäraste vastlakuklite eest, pole sel sajandil kusagilt mujalt paremaid ja värskemaid saanud. Koos minuga kiidavad ka mu sõbranna, kellega koos seal maiustasime, ja naabrinaine, kellele kukleid mekkida viisin. Traditsioonilised kuklid ilma lisanditeta, ehtsa vahukoore ja väga sõbraliku teenindusega.

Katariina kohvik (Võru)

Sealne vastlakukkel on ideaalselt täiuslik, alati värske ja pehme ning  rohke naturaalse vahukoorega. Igasse kuklisse on lisatud paras annus südamesoojust.

Suhkrumaagia (Tartu)

  • Suhkrumaagia pakub tõelist ampsu. Hästi pehmed, sees moos ja peal tõeline vahukoor. Pehme ja sametine, korralik amps.
  • Parimad vastlakuklid on Suhkrumaagias, nii maitsvad ja õige vahukoorega.

 Kose söökla (Harjumaa)

Nende vastlakuklid on tõenäoliselt parimad kuklid, mis Eestis saada. Ja kui nad ka õhtuks otsas on, siis pakutakse ka Eesti parimaid võisaiakesi.

Gourmet Söökla (Tallinn)

Martsipani vastlakukkel lihtsalt sulab suus ja naturaalse vahukoorega.

Teele kohvik (Haapsalu)

Teeb maailma parimaid vastlakukleid. Olen neid viinud ka mujal elavatele tuttavatele ja nad on minuga nõustunud. Need kuklikesed on nagu tükike pilve!

Heidi Parki äri (Nõmme)

Sulavad suus!

Kadri kohvik (Türi)

Mõnusad , värsked , tõeline vahukoor ja tuhksuhkur.

Kohvik Kookon (Pärnu)

Väga pehmed, lausa suus sulavad, rohke moosi ja ehtsa vahukoorega.

Saialille pagariäri (Tartu)

Tartus on lisaks mainitule väga head veel Saialille pagariäri kuklid.

Talu&Deli (Tallinn)

Mina sain mõnusa maitse elamuse Talu &Deli gurmee poest, nende vastlakukkel kardemoni saial ja ehtsa vahukoorega ning mõnusa hapuka jõhvikamoosiga. Piisavalt magus ja piisavalt hapukas.

Köök ja Kook (Tallinn)

Seal pakutakse erinevalt maitsestatud vahukoorega vastlakukleid,kõik kahtlemata väga maitsvad.

Tassikoogid (Tartu)

  • Tartus tasub proovida ka veel Tassikoogid kohviku omasid. Kuuldavasti viivad keele alla.
  • Nad teevad lisaks  muule maitsvale traditsiooniliseke staffile (makroonid jms) ka vastlakukleid, vist juba teist aastat. Panid reedel juba letile ja järts oli ukse taga. Jõhvikatäidis sees, iga päev värske kukkel ja on top vahukoor, tehtud sinu silme all sümpaatsete kondiitrite poolt. Kõik 100% naturaalne oli lubadus.

Kohvik Krempel (Tartu)

Müüvad neid juba alates eelmisest nädalast. Erit head on need need, mis tehtud vahukoore pohlamoosi ja martsipaniga.

Peppersack (Tallinn)

Imelised vastlakuklid said eile prooviks ostetud Restoran Peppersack kondiitriletist. Vastlakuklid olid traditsioonilised, vaid vahukoorega. Vahukoort oli aga piisavalt palju, et jätkus terve kukli tarbeks. See üllatas, sest tavaliselt domineerib kukkel ja vahukoort on vähevõitu. Igatahes tasub proovimist.

Rohujuur (Tabasalu)

Rohujuure vastlakuklid on taluvahukoorega, hapuka kirsi-pohlamoosiga, kardemonised ning osaliselt täisterajahust.

Kördiööbik (Põltsamaa)

Väga maitsvad, traditsioonilesed, ehtsa vahukoorega kuklid saab Põltsamaalt Kördiööbiku pagarist! Kuklid on paraja suurusega ja vahukoorega ei ole koonerdatud!!!!

Tort ja Trühvel (Tartu)

Käesolevaga teatame. Ekspertiisgrupp on teinud otsuse, et parim Eestis müüdav vastlakukkel on müügil Tartus kohvikus Tort ja Trühvel. Väga Tähtis Komisjon

Tigra (Tallinn)

Tigra kohvikus on parimad vastlakuklid, käsitsi valmistatud  ja naturaalne vahukoor, on ka mustasõstramoosi täidisega.

Pihlaka (Tallinn, Tartu, Rakvere)

  • Pihlaka kohvikus Tallinnas Sõpruse puiesteel on väga mõnusad vastlakuklid. Ehtsa vahukoore ja maasikamoosiga. Igal aastal olen sealt ostnud ja sel aastal samuti.
  • Traditsiooniline kukkel maasikamoosiga. Mõnus, pehme sai, hea ja parajalt magus vahukoor, juures törts moosi värskenduseks! Soodne hind  ja mõnus tasakaal.

 Werner (Tartu)

Mõnus kukkel moosi ja vahukoorega, lisaks mandlilaastud. Kõik on kenasti paigas ja õiges vahekorras! Hind pisut krõbedam kui Pihlaka omadel, aga grammike ka parem.

Gnoom (Keila)

Vahukoor on naturaalne ja moosi ei ole lisatud- täpselt selline nagu üks vastakukkel olema peab.

 Rõngu Pagar

Kes on maitsnud, on kindlasti minuga ühel meelel, et Rõngu Pagari vastlakukkel on ideaalselt täiuslik, alati värske ja pehme ning  rohke naturaalse vahukoorega.

TiPo (Tallinn)

TiPo kukkel on pealinna parim. Ja ma olen kukleid palju söönud.

Tüse Tort ja Krõnksus Kringel (Tartu)

Tartus on parimad kuklid kohvikus Tüse tort ja krõnksus kringel. Eriti mustsõstramoosiga! Paraja suurusega, rohkelt vahukoort ja mõnus hapukas moos.

Ristikheina (Tallinn)

Parim vastlakukkel üldse. Kindlasti tuleb sinna veel korduvalt minna, kuna menüüs päris mitu kuklit mida veel ei jõudnud proovida, k.a soolane, suitsukalakreemiga vms.

Timmi pood (Võru)

Parimad kuklid on Võru toidukeskuses. Suured, pehmed, palju vahukoort.....Ja mis peaasi, müüakse naeratuse saatel.

Pärnu taluturg

Keskuse taluturul müüakse Pärnu linna parimaid kukleid. Kuklis on õige vahukoor, mitte poe oma. Valikus on mitmeid erinevaid sorte. Kõik tooraine pärineb erinevatest Eesti taludest.

Roheline maja (Viljandi)

Kõik on öko - nii pehme kukkel, vahkuoor kui ka murakamoos vahukoore all. Neid kukleid võib süüa mitu ja ikka tahaks veel.

Endla kohvik (Pärnu)

Parimad kuklid, mida olen söönud. Kohapeal tehtud kuklike, mis ei ole üleliia suur, naturaalne vahukoor, millega pole koonerdatud, ning moos, millega pole ka koonerdatud. See ei ole ainult minu arvamus, sest kui n-ö valjusti mõtlesin leti ääres, et huvitav, kas kuklike on siin küpsetatud, hakkas üks teine külastaja kohe kiitma, et paremaid vastlakukleid ei ole riigis saada. Selle peale tellisingi ning ma tõesti ei pettunud! Kusjuures ma olen väga pirtsakas igasuguste saiatoodete ja koogikeste osas.

Kalamaja pagarikoda (Tallinn)

Parimaid vastlakukleid saab Kalamaja pagarikojast.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles