Tubli postiljon kaua ei maga

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kirju, ajalehti, ajakirju lugedes unustatakse sageli unustatakse, et kusagil on inimene, kes varavalges end tööle seab ja kõik selle postkastidesse toimetab.

Saue vallas Ääsmäe külas elav Kristina Girin (35) tõuseb hommikul pool seitse, vahendab Harju Elu. Töö ootab teda Omniva Keila kandepunkti sorteerimislaua taga, kus post tuleb külade kaupa lahterdada, kastidesse paigutada ja autosse tõsta ja sorteerimise peale kulub tunnike.

Kell kaheksa on Kristina ettevalmistused tehtud, muuhulgas einestatud karbisalatiga ja joodud tass kohvi. Peugeot kaubik, vaid pool aastat vana, sööstab igahommikusele ringile Keilas ning selle naaberkülades, milleks on Kulna, Tuula, Kumna, Tutermaa, Valingu ja Ülejõe.

Mureks lumi ja koerad

Vahel on ta autoga lumme kinni jäänud. «Siiamaani ma olen oma jõuga välja saanud, kuna meil on autos väiksed kühvlid ja killustikku, seega natukene nikerdad ja ikka saad välja,» sõnas ta.

Refereeritud artiklit saab lugeda Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles