Eesti tootjal tuleb pidevalt võidelda piraatidega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurite järgi tegemine tasub end ära.
Helkurite järgi tegemine tasub end ära. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi helkurid pole kallid ja nende võltsimine näib olevat mõttetu, tuleb Softreflectoril sageli piraatidega tegemist teha.

«Leedus on üks firma, mis teeb järgi meie patenteeritud magnetiga helkurit ja kui meie patendivolinik nendega ühendust võttis, siis tuli vastuseks, et eks katsuge meid tabada,» rääkis Softreflectori müügidirektor Helina Saarniit. Veelgi kummalisem vastuse tuli aga Filipiinidelt, kus tegutsev Soome firma samuti kopeeris Softreflectori toodangut. «Seal oli öeldi vastuseks fuck you. Meie patendivolinik oli sellisest vastusest jahmunud ja tunnistas, et riigiametnikuna pole ta veel kunagi sellist vastust näinud,» meenutas naine mõne aasta eest toimunud vahejuhtumit.

Kuigi üldlevinud arvamuse kohaselt tegutsevad kõige suuremad piraatkauba tegijad Hiinas, siis Saarniidu sõnul saab sealsetest piraatidest kergesti jagu. «Anname neile teada, et meil on olemas leping patendiametiga ja kui te kohe oma veebilehelt neid näidiseid ei eemalda, siis edaspidi lähevad kõike teie Euroopasse saadetud kaubad nö punasesse koridori, sest neid on vaja kontrollida. Poole tunniga on asjad veebist läinud ja küsitakse veel ülegi, et kas kõik on nüüd korras,» sõnas Saarniit. Euroopas tegutsevate võltsijate tabamiseks aga tuleks teha mängutellimus, avada kriminaalasi ja lasta politseil veok kuskil võltsingute tuvastamiseks kinni pidada. «Kaklemine on samm tagasi ja me ei taha oma aega sellele raisata. Pigem oleme sellel alal juhid ja lähme edasi,» ütles naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles