Lohku vajuvad diivanipadjad tegid ostja meele mõruks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbijaportaali poole pöördus lugeja, keda ärritas vähem kui aasta vanuse diivani kvaliteet. Toona soodushinnaga 1300 eurot maksnud diivani padjad hakkasid juba mõne kuu möödudes vormi kaotama.

«Ma saaks aru, kui ma istuks iga päev kodus diivanil - äkki siis tõesti vajuvad aastaga padjad nii ära, et neid pole enam võimalik kasutada,» oli naine umbusklik. Ta kirjeldas, et kuna nii tema kui ka mees on normaalkaalus, ei ole talle mõistetav, kuidas diivanipadjad nii kiirelt oma kuju kaotavad. Ka mööblipoe kaudu tootjalt vastuse saamine võttis naise sõnul aega ligi paar kuud, sest esialgu neile lihtsalt ei vastatud.

 «Imelik, et ostan endale diivani ja pean hakkama järgima ettekirjutust, kuidas diivanit kasutada, et see kusagilt ära ei vajuks. Oleme ka patju vahetanud ja keeranud, kuid tulemus on ikka see, et lohud on sees ja tunned kohe, et vajud sisse,» rääkis ta.

Mööblitootjalt Bellus saabus naisele esialgu vastus, et poroloonpatjade pehmenemine on tavaline protsess, mis toimub iga padjaga. Kui diivanipadjad on pehmenemise protsessi läbinud, siis olevat vähetõenäoline, et edaspidi mingeid muutusi pehmenemise osas toimub.

«Diivanite padjad muutuvad kasutamisega pehmemeks olenevalt kasutaja kehakaalust ja sõltuvalt sellest, kui intensiivselt patja kasutatakse. Muutused istmete tugevuses on normaalseda ega tulene tootmisvigadest. Efekti vähendamiseks soovitame patjade asukohta muuta või patju keerata,» seisis kirjas.

Vastuses Postimehele kinnitas Belluse teenindusjuht Kalev Pagar, et kliendile on edastatud info, et kõik poroloonipadjad  pehmenevad ajaga pärast kasutusele võtmist. «Me kasutame oma diivanites standardset porolooni ja patjade pehmenemine on iseloomulik kõikide tarnijate puhul. Küll on piltidelt näha, et padja kate on diivani peal keerdunud aga see tuleneb kasutamisest ning selle saab lihtsa vaevaga uuesti paika siluda,» sõnas ta.

Pagar lisas, et kui klient ei ole tootja vastusega rahul, siis on võimalik kokku leppida kohapealne külastus ning veenduda, kas padjad on defektiga või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles