Vastlakuklite hind kerkis aastaga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Postimehe mullusest ja tänavusest vastlakuklitestist selgub, et aastaga on Gustavi kukkel kallinenud 15 sendi võrra, Pagar Võtaks pagariäri martsipaniga kukkel 10 sendi võrra ning Pagaripoiste kuklid samuti 15 sendi võrra.

Gustavi tegevjuht Siim Liivamägi sõnas, et hinnatõusu taga on tegelikkuses mitu põhjust. «Esimeseks on see, et meie äripinna rendid on tõusnud. Teiseks on tõusnud suhkru hind - me kasutame ainult ühte kindlat suhkrut, mis on kallimate killast,» ütles ta. Suhkru kallinemise tõttu on ka keediste hind tõusnud.

«Pagar Võtaks ÖKO vastlakuklite hind on sel aastal 10 sendi võrra tõusnud, sest mahetooraine hinnad on Saksamaa hulgiladudes tõusnud, kuna nõudlus nende järele on kasvanud, lisas pagariäri juhataja Reet Rum.

Rumi sõnul on tõusnud ka mahevõi, martsipani ja kirsimoosi hind, mida nende vastlakuklites ohtralt  kasutatakse. Nisu-, speltanisu- ja toortatrajahu hind ei ole see-eest muutunud.

Gustavi pohlamoosiga vastlakuklid on tänavu hinnaga 1,65 eurot, Pagar Võtaks vahukoorekukkel ja martsipaniga kukkel hinnaga 1,9 eurot ning Pagaripoiste kuklid hinnaga 0,8 - 0,9 eurot tükk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles