Vallarahvas saab veel aasta aega tasuta rongiga sõita

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Rahvastikuregistrijärgsed Saue valla elanikud saavad ka edaspidi Elroni rongides teise tsooni piires tasuta sõita.

«Alates eelmise aasta septembrist saavad Saue valla elanikud teha tasuta sõite Elroni teises tsoonis, kuhu jäävad ka valla asulad Laagri ja Valingu,» lausus Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Ta lisas, et nüüd on Elron sõlminud uue lepingu, mille kohaselt tasub vald oma elanike sõidusoodustuse eest kuni 2017. aasta veebruari lõpuni.

Kongo sõnul väärib Saue valla lähenemine transpordi korraldamisele ja ühistranspordi kasutamise soodustamine esile tõstmist. Saue vallavanem Andres Laisk kinnitas, et pilootprojekt tasuta rongitranspordi võimaldamiseks oma elanikele valla piires on ennast õigustanud, kulud on vastanud prognoosidele ja tagasiside olnud positiivne.

«Transpordikorralduse parandamine, sealhulgas bussi- ja rongitranspordi koos toimimine ning «Pargi ja Sõida» lahendused on meie üks prioriteete, mille edasi arendamisel näeme potentsiaali lõpusirgel olevate ühinemisläbirääkimiste valguses. Sündivas ühendvallas ulatuks raudtee Riisiperest Tallinnani läbi Saue linna ja minu nägemuse kohaselt võiks kogu ühendvalla piires olla tulevikus raudteetransport tasuta,» rääkis Laisk.

Endiselt tuleb soodustusega pileti soetamiseks esitada klienditeenindajale isikustatud ühiskaart ja isikut tõendav dokument, teisest tsoonist välja sõitmisel tuleb tasuda Elroni sõidukaardil oleva rahaga. Üksikpileteid saab soetada vaid rongist ning 30 päeva pileteid aadressilt www.pilet.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles