Jaanuaris kaotas enim mobiilinumbreid Tele2

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Tehnilise järelevalve ameti statistika kohaselt kaotas jaanuaris enim mobiilinumbreid Tele2 Eesti AS, mis kaotas 319 numbrit.

EMT kaubamärki kasutav Telia Eesti kaotas 149 numbrit ja Elisa Eesti sai juurde 468 numbrit. Detsembris kaotas Telia Eesti ehk toona veel Eesti Telekom 468 numbrit, Elisa Eesti sai juurde 89 numbrit ja Tele2 Eesti 379 numbrit.

Tehnilise järelevalve ameti statistika kohaselt liikus 2016. aasta jaanuaris kokku 6684 numbrit, millest 5645 olid mobiiltelefoni- ja 1039 tavatelefoninumbrid. Jaanuaris tühistati kokku 5800 numbri teisaldamise avaldust, millest 5552 olid mobiiltelefoni- ja 248 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldused.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping. 

Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles