Uue aknaklaasiga Nordic Aviationi lennuk loodetakse homme liinile saada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviationi esimene lennuk.
Nordic Aviationi esimene lennuk. Foto: Liis Treimann

Pühapäevase Tallinn-Kiiev lennu lõpus tekkis Nordic Aviationi lennuki piloodikabiini tuuleklaasi mõra, mis mõjutas ka eilseid ja tänaseid lende. Eile hilines aga lend Stockholmi rikke tõttu, mille pärast vahetati lennuk lõpuks välja.

Nordic Aviationi kommunikatsioonijuhi Liis Veersalu sõnul oli eilsel Nordic Aviationi korraldatud Tallinn-Stockholmi lennu esialgsel planeeritud BMI lennukil pitot-toru soojenduse veateade, mida tehnik kontrollima saadeti.

«Seetõttu vahetati lennuk kiirelt teise vastu välja ning lend Stockholmi väljus kell 15:36 (algne väljumisaeg kell 13:40). Pool tundi hiljem kinnitas tehnik juba ka esimese lennuki korrasolekut ning ka see sai asuda taas reisijaid teenindama,» kirjeldas Veersalu. Lennuplaan sellest tulenevalt rohkem mõjutatud ei olnud.

Nordic Aviationi pühapäevasel Tallinn-Kiievil lennul tekkis mõra piloodikabiini parempoolse tuuleklaasi sisemisse kihti. Kuna plaanipärane sihtkoht oli ühtlasi ka kõige lähem, siis maanduski lennuk Kiievis. Veersalu täpsustas, et mõranenud klaasiga CRJ lennuki klaasivahetusega hetkel tegeldakse ning lennuk loodetakse saada tagasi liinile homsest.

CRJ700 mõranenud tuuleklaasi tõttu on aegsasti tühistatud ka tänased Oslo-Tallinn JP 7134 ja Stockholm-Tallinn JP 7126 lennud. «Asjasse puutuvate reisijate piletid on ümber vormistatud ning kõik jõuavad sihtkohta teiste lendudega,» lisas Veersalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles