MTA saadab sel nädalal välja üle 360 000 maamaksuteate

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu-ja tolliameti teenindusbüroo.
Maksu-ja tolliameti teenindusbüroo. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maksu- ja tolliamet saadab sel nädalal 296 400 inimesele üle 362 400 maamaksuteate. 80 protsenti inimestest saab selle e-kirjaga, 13 300 inimest SMS-iga ning 67 700 inimest saab teate posti teel rahvastikuregistri järgsesse elukohta.

MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul saadeti eelmisel aastal esmakordselt osa teateid SMS lühisõnumi abil, et vähendada paberil edastavate teadete hulka ja sellega seotud kulu.

«Püüame leida inimeste jaoks sobivamaid kanaleid ühenduse võtmiseks, et info oleks aegsasti kättesaadav. Soovitame kindlasti oma andmeid e-maksuametis/e-tollis uuendada, et teated kohale jõuaksid,» ütles ta.

Lühisõnumi saavad tänavu kõik isikud, kes eelmisel aastal esitasid füüsilise isiku tuludeklaratsiooni elektrooniliselt ning kes on märkinud kontaktidesse oma mobiiltelefoni numbri, aga mitte e-posti aadressi. Teate täpsema sisuga tutvumiseks peab e-maksuametisse/e-tolli sisenema ja seal teate avama.

Kuni 64-eurone maamaks mistahes kohaliku omavalitsuse üksuses asuvalt maalt tuleb tasuda 31. märtsiks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, peab tasuma 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa saab tasuda hiljemalt 3. oktoobriks.

Liivamägi juhtis tähelepanu, et ka tänavu on maksumaksjal võimalus jätta osa tulumaksu tagastuse summast maamaksu katteks. «Kui tuludeklaratsiooniga on kõik korras, siis tagastame ülejäänud tagastamisele kuuluva tulumaksu tavapärases tempos.»

Maamaksuteadetega seotud küsimuste puhul palub amet pöörduda maamaksu infotelefonile 880 0816 või kirjutada maa@emta.ee. Maa maksustamise ja maksuvabastuste rakendamisega seotud küsimustega palutakse pöörduda maa asukohajärgse omavalitsuse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles