Meeste eurorahakoti valik on nigelam kui naistel

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja meesteosakonna eurorahakotivalik.
Kaubamaja meesteosakonna eurorahakotivalik. Foto: Tarbija24

Tarbija24 käis Tallinna kesklinnas uurimas, milliseid rahakotte enne uue raha kasutuselevõttu müüakse, kui lai on valik ning palju rahakotid maksavad. Kui naistele mõeldud rahakotte on rohkem, siis meeste omad maksavad keskmiselt vähem.


Üheks valikukriteeriumiks oli korralik mündisahtel, mis käiks lihtsasti lahti (võimalusel ka täiesti eraldiseisvalt, et oleks mugavam) ning teise olulise asjana pidasime silmas, et rahakotti mahuksid ära uued paberrahad, mille osad kupüürid on võrreldes Eesti krooniga suuremad.

Lisaks võtsime arvesse, et rahakotti mahuks piisavalt kaarte ning et pärisnahast kott on tõenäoliselt vastupidavam kui muust materjalist. Oluline oli veel seegi, et rahakoti hind oleks mõistlik, hirmkalleid bränditooteid võrdlema ei hakanud. Eraldi vaatasime ka vaid müntide jaoks mõeldud kukruid.

Poodidest leidsime ühe spetsiaalse euromüntide plastvahega rahakoti, kuhu sai vastavalt suurusele mündid eraldada. Sama rahakotti müüdi nii Stockmannis kui ka Kaubamajas, nii meestele kui naistele. Selle koti ainus häda seisnes selles, et palju samaväärseid münte kott ei mahutanud. Näiteks 50-sendiseid mahub vastavasse vahesse maksimaalselt kolm, 20-sendiseid annaks häda korral ära pressida ka neli. Pealegi pole selline plastmündisahtel kuigi kena ning sentide sissepanek ja kättesaamine on suhteliselt vaevarikas.

Naiste rahakottide hinnad algasid 300 kroonist, kõige odavamad olid siiski riidest variandid. Täisnahast korraliku koti leidis aga 350-400 kooniga, loomulikult oli ka mitmeid kallimaid variante. Münditaskute osas oli valik päris lai, nende hinnad jäid enamasti 100 ja 200 krooni vahele, kõige kallim mündikott maksis aga 650 krooni. Lisaks müüdi näiteks Kaubamajas kokkusobivaid mündikotte ja kaarditaskuid.

Meeste rahakottide valik oli tunduvalt kesisem. Kõige parem valik oli Kaubamajas, kust leidis nii münditaskuid kui ka korralikke rahakotte. Kõige odavam nahast suur meeste rahakott maksis 154.90 krooni, enamasti jäid hinnad 300 ja 500 krooni kanti.

ABC Kingas müüdi näiteks ainult naiste rahakotte, ja needki olid enamuses kunstnahast. Siiski valikut oli, nii suuruse kui ka värvi osas. Hinnad jäid vahemikku 399 kuni 999 krooni, osadele kehtis ka 30 protsendiline allahindlus.

Kes aga ei viitsi poodidesse otsima minna, leiab midagi kindlasti ka veebist. Näiteks eurorahakott.ee leheküljel on rahakottide ja münditaskute ja –hoidjate valik täiesti olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles