Päästeamet: suitsuandurit võidakse kontrollida nii päeval kui õhtul (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuanduri puudumisel on maksimaalne trahvimäär 1200 eurot.
Suitsuanduri puudumisel on maksimaalne trahvimäär 1200 eurot. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suitsuandurit ja korstnapühkija akti kontrollivad tuleohutusjärelevalve inspektorid külastavad kodusid nii tööpäeva sees kui ka pärast seda, liiguvad päästeameti punaste autodega, kannavad ameti tunnustega riietust ja esitavad töötõendi.

«Kindlat kellaaega, millal inspektor uksele koputada võib, ei ole,» ütles päästeameti pressiesindaja Liina Reinsaar. Ta lisas, et kindel on aga see, et kontrolle tehakse nii tööpäeva sees kui ka peale tööpäeva ehk ajavahemikul kella 9-20-ni.

Pressiesindaja sõnul liiguvad tuleohutusjärelevalve inspektorid ringi punast värvi päästeameti eraldusmärke kandvate sõidukitega ja kannavad päästeameti tunnustega riietust ning esitavad kindlasti esmalt enda ametitõendi.

«Selle aasta algus on näidanud, et kuna jätkuvalt pole paljudes elupaikades töökorras suitsuandurit, jäävad tulekahjud just seetõttu varajases etapis avastamata ja võivad nõuda inimohvreid ja murekohaks on ka hooldamata küttesüsteemid,» rääkis Reinsaar.

Tänavu on tules hukkunud 12 inimest, mida on võrreldes eelmise aasta sama ajaga kolme inimese võrra rohkem. «Ka eluhoone tulekahjusid on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga pea kaks korda rohkem,» märkis Reinsaar.

Tema sõnul intensiivistab päästeamet veebruaris ühel nädalal elupindade kontrollimist, et tuletada sellega inimestele meelde koduse tuleohutuse nõudeid. «Nii võibki juhtuda, et inspektor koputab koduuksele, tutvustab ennast ja näitab oma ametitõendit ning palub näha lakke paigaldatud töökorras suitsuandurit. Küttekollete kasutamise korral tuleb ette näidata ka korstnapühkija akt,» lisas Reinsaar.

«Suitsuanduri puudumisel on maksimaalne trahvimäär 1200 eurot, suitsuandur on sellest sada korda odavam,» tuletas Reinsaar meelde.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles