Väikeriik tutvustab täna õhtul Solarises enda riigi tooteid

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legod on pärist Taanist.
Legod on pärist Taanist. Foto: Egert Kamenik

Tihti ostame poest kaupu, kuid ei mõtle sellele, mis riigist toode meile saabub. Taani tutvustab täna Solarises enda riigi ettevõtteid ja nende tooteid.

Kas teadsid, et Lego, Danske Bank, Carlsberg, Pandora ja ISS kuuluvad Taani Top10 kaubamärkide hulka? Eestlaste jaoks on tegelikult vähe kuulsaid Taani kaubamärke, mida me ei tunneks ja teaks. Me ei pruugi lihtsalt alati teada, et need Taanist pärit on.

Neljapäeval, 11. veebruaril kell 18:00 on võimalik tutvuda Taani kaubamärkidega Solarise ostukeskuse aatriumis. Sündmust toetavad Taani-Eesti Kaubanduskoda ja Taani saatkond Eestis.

Viimaste aastate jooksul on nii Taani-Eesti Kaubanduskoda kui ka Taani saatkond täheldanud juba varem hästi arenenud kaubandussuhete tihenemist veelgi. Ehk ei väljendu Eesti-Taani ärisuhted numbrites nii palju kuivõrd ühistes ettevõtmistes ja innovatsiooni loomes. Tihedat koostööd tehakse nii meditsiini kui ka näiteks põllumajanduse valdkonnas.

Näiteks avas 2014. aastal Solarise kaubanduskeskuses oma esimese Eesti poe Taani jaemüügikett Tiger, kes pakub odavaid, samas stiilseid kodu- ja hobikaupu, kirjatarbeid ja mänguasju. Tigeril on maailmas üle 460 kaupluse ning ka Eestis avati alles nädalapäevad tagasi keti neljas kauplus.

Samuti on ka Johan Bülowi käsitöö lagritsad on kuulsad nii omal maal kui saavutamas teenitud kuulsust Eestiski. Kaubamärgi omanik, noore Johani missioon on jagada maailmale lagritsa maagilisi omadusi. Sellest on omakorda tuld võtnud noor eestlanna, kes on avanud Manuela Maitsete Maagia butiigi Solarise keskuses ja kannustab meidki nautlema lagritsa hõnguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles