A.LeCoq pressib end eriõllede turule

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A.LeCoq on otsustanud eriõllede turul ka kätt proovida.
A.LeCoq on otsustanud eriõllede turul ka kätt proovida. Foto: Tootja foto

Eesti suurimad õlletehased – Saku ja A.LeCoq – on viimase poolaasta jooksul tulnud välja õlledega, mis kuni veel eelmise aastani olid valdavalt väikepruulikodade või importtootjate pärusmaa.

Kui Saku Õlletehas andis möödunud aasta oktoobri alguses teada, et õlletootja on oma käsitööõlledele sarnanevat Humal & Oder sarja täiendanud kahe uue maitsega, milleks Indian Pale Ale (IPA) ja tume laagerõllega Dark Lager, siis sellel nädalal andis uutest eriõlledest teada ka A.LeCoq.

Tartu õlletehase eriõllede sarja kuulub sarnaselt Saku õlletehasega IPA, mida seniajani on Eestis tegutsevatest väikepruulikodadest müünud Lehe, Põhjala ja Õllenauti pruulikojad. Lisaks sellele on kuulub A.LeCoqi eriõlleda sarja ka Kriek ja Blond, mida seniajani on eestlased näiteks Belgia ja Ameerika importõlude hulgast saanud valida.

Kui Saku õlletehase eriaõlled on vähemasti käsitööõlledele sarnastesse kogustesse villitud, ehk siis 0,33-liitristes klaaspudelites, siis A.LeCoq nii palju vaeva näinud ei ole – kolm uut eriõlu tulevad müügile 0,5-liitristes plekkpurkides, mida saab osta nii ühekaupa kui kolmeste komplektidena.

Samas A.LeCoqi juhi Tarmo Noobi sõnul on selle näol tegemist uue trendiga Ameerika eriõllede seas, kuigi Euroopasse ja Põhjamaadesse see veel jõudnud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles