KredEx käendab energiatõhusa eluaseme soetamist

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KredEx laenu saab nüüd ka inimene, kes tahab energiatõhusama eluaseme soetada.
KredEx laenu saab nüüd ka inimene, kes tahab energiatõhusama eluaseme soetada. Foto: Tairo Lutter

KredExi laenukäenduse saajate nimekiri on täienenud. Nüüd saavad laenukäendust ka inimesed, kes tahavad osta energiatõhusat eluaset või oma praegust eluaset energiatõhusaks muuta.

Kui varemalt said KredEx laenukäendust vaid noored spetsialistid, noored pered, tagastatud eluruumis elavad üürnikud ja Kaitseväe või Kaitseliidu veteranid, siis on nüüd võimalik seda KredEx laenu võtta ka inimesel kes lihtsalt tahab osta energiatõhusama eluaseme või oma praeguse eluaseme rekonstrueerida energiatõhusemaks.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir ütles, et oluline on suunata inimesi energiasäästlikkusele. «Eluasemete energiatõhusaks muutmisel ja energiatõhusate eluasemete püstitamisel on riigi tugi olulise tähtsusega. KredExi eluasemelaenu käendus võimaldab parandada inimeste elamistingimusi ja hoida kokku energiakuludelt,» ütles Oviir.

Energiatõhusa eluaseme laenu taotlemiseks peab soetatav väikeelamu vastama energiamärgise klassile C, samuti võib oma eramu C klassi tasemele rekonstrueerida. Energiamärgise klassi tuleb tõendada energiamärgisega, rekonstrueerimisel ehitusprojekti ja energiatõhususarvutusega.

Energiatõhusa eluaseme laenukäenduse puhul tõstetakse ennekõike tulenevalt vastavate eramute ja korterite kallimast maksumusest käenduse maksimaalset summat 50 000 euroni. Teiste KredExi eluasemelaenu käenduse sihtgruppide puhul jääb maksimaalseks käenduse summaks jätkuvalt 20 000 eurot.

KredExi juhataja Lehar Küti sõnul on energiatõhusa eluaseme laenukäenduse väljastamise eesmärk tekitada inimestes kinnisvara soetamisel huvi hinnata elamispinna energiasäästlikkust ning tõsta inimeste teadlikkust energiatõhususest, samuti suunata inimesi valima ja ehitama energiasäästlikumaid elamispindu. "Energiatõhusa eluaseme laenukäendus väljastatakse isikule, kes soetab energiatõhusa eluaseme või rekonstrueerib selle energiatõhusaks. Tegemist on esimese finantsteenusega Eestis, mille eesmärk on soodustada energiatõhusa eluaseme soetamist," ütles Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles