Galerii: Mustamäe Keskus päev enne avamist (2)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme avab uksed Mustamäe keskus. Postimees käis vaatamas, milline on olukord päev enne avamist.

Kuigi keskus pole avatud on majaesine parkla täis autosid. Mustamäe Keskuse tegevjuhi Anneli Hirve sõnul puhastavad nad täna parklat veel viimastest lumevallidest, mistõttu on pool parklat suletud. Küsimusele, et kas ka mustamäe elanikud võivad parkida ööseks auto parklasse vastas Hirv eitavalt. «Meil on Cityparkiga siiski kokkulepe, et tasuta parkimine on neli tundi. See on selleks, et me saaks parklat korralikult puhastada.»

Täna on keskus saginat täis. Mees veab kaste uksest sisse, klienditeenindaja loeb sokke, Silk sushibaaris on redelile roninud punaste pükstega elektrik, kes paigaldab viimaseid lampe. Kui mõni pood näeb välja nagu oleks keskus juba avatud, siis mõni meeter eemal seisavad hunnikutes plaadid, parkett ja tsemendikotid. Ehitajatel tuleb kindlasti lühike öö.

Hirve sõnul ei ole tegemist tavalise kaubanduskeskusega. «See ei ole ostukeskus,» sõnas Hirv. Esmapilgul ringi vaadates tundub keskus nagu iga teinegi ostukeskus – Rimi, läikiv põrand, kõrged laed ja poed. Kui aga poode lähemalt vaadata, siis saab asjast aru – tavalisi riidepoode siin ei ole. Kingapoode ka mitte. Riideid müüvad vaid paar lastele mõeldud riidepoodi ja üks spordipood. «Ta on pigem selline vabaaja veetmise koht kuhu saab tulla oma sõprade ja oma perega,» kommenteeris ta.

Riide-ja kingapoodide puudus on Hirve sõnul teadlik valik. «Soovijaid oli küll, kuid kuna meie fookus pole olla kaubanduskeskus, siis nendega kokkulepet ei sõlmitud.» Hirv lisab, et Mustamäe Keskus keskendub peamiselt ajaveetmisele. «Siia saab tulla sööma, meil on üle kümne toidukoha. Samuti saab tulla kinno, mis on kõige moodsam kino Eestis ja peaaegu et Skandinaavias.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles