Rõivas: Ossinovski alkoholipiirangute eelnõu vajab kabineti heakskiitu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: SCANPIX

Peaminister Taavi Rõivase sõnul sisaldab tervise- ja tööminister Jegveni Ossinovski alkoholipiirangute eelnõu paljusid asju, mida pole varem poliitiliselt kokku lepitud ja mida tuleb seega kabinetis eraldi arutada.

Mis puudutab neid eelnõusid, siis nendega tuleb tulla kabinetti ja saada poliitiline heakskiit, ütles Rõivas riigikogu infotunnis.

Rõivas möönis, et omal ajal kiitis alkholipoliitika rohelise raamatu heaks Andrus Ansipi valitsus tema enda ettepanekul.

«Ma olen jätkuvalt seda meelt, et seal toodud poliitika muudatused tuleks ellu viia,» märkis Rõivas. Ta lisas, et peab eriti vajalikuks põhiprobleemidega tegelemist.

«Suurim probleem on see, et alaealistele poleks alkohol kättesaadav ja selleks on kõige tõhusam meede kontrollostud,» sõnas Rõivas.

Teiseks peab Rõivas enda sõnul väga oluliseks, et tegeleda alkoholi liigtarbimisega. «Kõige tõhusam meede, mida ka kõik uuringud on kinnitatud, on aktsiisitõus,» ütles Rõivas.

Ossinovski esitatud eelnõu alkoholireklaami ja -müügi piiramiseks on jätnud kooskõlastamata nii justiitsminister Urmas Reinsalu kui majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles