Punased roosid on laisa mehe lilled

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punased roosid on küll väga klassikalised, aga tihti igavad.
Punased roosid on küll väga klassikalised, aga tihti igavad. Foto: SCANPIX

Punaseid roose seostatakse kire ja armastusega – tegelikkuses tahaksid paljud roosisaajad aga hoopis teist värvi roose.

Armastust ei pea ainult tundma, seda tuleb ka välja näidata. Kuigi punased roosid on klassika, millest on kirjutatud ka laule ja luuletusi, siis leidub ka neid, kes peavad punaseid roose mugavuslilledeks, kirjutab The Independent.

On väga lihtne põhjus, miks just punane roos on klassikaliseks saanud. Suurte poeetide ja romantikute ajastul olid enamik roose just punased. Loomulikult oli ka valgeid ja roosakaid, aga muudes värvides roose nagu me tänapäeval lillepoodides kohata võime, sel ajal ei leidunud. Värvid ilmusid rooside maailma alles 18. sajandi lõpus.

Tänapäeval võib leida roose peaaegu igast toonist. Mõned roosid lähevad ajajooksul tumedamaks, teised jällegi heledamaks.

The Independenti toimetuse naistele korraldatud uuringus selgus, et punaseid roose peetakse imalaks ja ettearvatavaks. Üks väitis isegi, et punane roos on laisa mehe lill.

Naiste sõnul, et kui mees soovib kimbu veel imalamaks teha, siis tuleb punasele roosi kimbule lisada ka kipslill ja sõnajalg.

«Uuringud on näidanud, et naised ei eelista alati punaseid roose,» sõnas Flowers&Magazine'i toimetaja Bruce Wright. «Enamikul naistel on hea meel, kui saavad hoopis mingid teisel lilled, mis ei oleks nii stereotüüpsed.»

Florist Hitomi Gillian loodab et nii ettevõtted kui ka disainerid saavad üle vajadusest, et kõik oleks punane sõbrapäeval. «Värvide valik on nii suur ja lai, kõik värvid on ilusad. Loodetavasti tulevikus oskab kinkija kinkida kallimale tema lemmikvärvi kingi.»

«Olin 28 aastat lillepoes ja nägin iga aasta, kuidas mehed tulid ja soovisid vaid punaseid roose. Ka punasel roosil on väga palju ilusaid varjundeid,» sõnas florist.

Ameerika floristide ühingu liige Jennifer Sparksi sõnul on erinevaid viise, kuidas teada saada, millised roosid su kallimale meeldivad. «Üks võimalus on lillepoest mööda jalutades hõigata, et: oh kui ilusad lilled, millised sinu lemmikud on?» Loomulikult tuleks seda teha näiteks nädal enne lillede kinkimist. Muidu on küsimus kergesti läbinähtav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles