Tuntud bussifirma süüdistab laevakompaniid graafiku muutmisel

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks/Postimees

Lux Expressi väitel pidid nad Saaremaa Laevakompaniile praamigraafiku muutmise tõttu nädalavahetuse bussi väljumise Kuressaarest tooma tunni jagu varasemale kellaajale. Kuid Väinamere Liinid OÜ teatel ei ole nad käesoleva aasta jaanuaris muutnud ühtegi hommikust väljumisaega.

Lux Express pani veebruaris Kuressaare-Tallinna liinile sõitma uue bussi, mis väljub tööpäeviti Kuressaarest hommikul kell 6.05 ja Tallinnast igapäevaselt õhtul kell 17.45, vahendab Meie Maa. Bussiliin läbib Saaremaal ka suuremaid keskuseid, nagu Kuivastu, Hellamaa, Liiva, Nautse, Orissaare, Saikla, Tagavere, Ratla ja Valjala, kuid ei tee täiendavaid peatusi mandril, mistõttu sõiduajaks on kolm tundi ja viiskümmend minutit.

Kuressaarest Tallinnasse on Lux Express esialgu sunnitud nädalavahetustel väljuma kell 5.50 praamide talvise sõidugraafiku ja liinilubade väljastamise korra tõttu, kuid ettevõte loodab tulevikus nädalavahetuse väljumisaegu parandada.

«Lisades uut väljumist Kuressaare liinile, põrkasime kokku kummalise olukorraga, kus meile väljastati liiniluba igapäevaseks väljumiseks Kuressaarest kell 6.05, kuid Saaremaa Laevakompanii muutis alates jaanuarist ette teavitamata oma sõidugraafikut, mistõttu ei ole meil võimalik antud liinluba täita,» tõdes Saarpuu.

SLK tütarfirma Väinamere Liinid OÜ teatel ei ole nad käesoleva aasta jaanuaris muutnud ühtegi hommikust väljumisaega Kuivastu-Virtsu liinil.

«Parvlaevagraafikud aastaringsete põhiväljumiste osas on olnud Kuivastu-Virtsu liinil muutumatud juba 2010. aasta augustist saadik, mil toimus üleminek tunni ja 10-minutilisele sõiduplaanile ja sellest ajast kuni tänaseni on ka muutumatuna hommikused väljumised Kuivastust tööpäevadel kell 7.20, laupäeval ja pühapäeval kell 7.00,» vastati Väinamere Liinidest.

Refereeritud artiklit saab lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles