Kaup

:

Rakvere lihakombinaat hakkab kärpima toodete soolasisaldust

Rakvere lihakombinaat on käivitanud soolasisalduse vähendamise programmi, mille raames vähendatakse lähematel aastatel toodete valmistamisel kasutatavaid soolakoguseid.

Kombinaadi juhatuse liige Anne Mere rääkis Tarbia24-le, et praegu on nende toodangu keskmine soolasisalduse protsent 1,8. Aastaks 2014 püütakse toodete keskmist soolasisaldust vähendada 1,6-le.

«Selline pikaajaline üleminekuprogramm on vajalik seetõttu, et tarbija harjuks aegamisi vähemsoolaste toodetega. Liiga järsk soola vähendamine võib tekitada tunde, et lihatoode on kaotanud oma maitseomadused ja tarbija võib hakata ise soola juurde lisama. See aga ei vii meid eesmärgile lähemale - vähendada soolatarbimist üleüldiselt,» selgitas Mere.

Eestlaste liigsele soola tarbimisele juhtisid tänavu suvel  tähelepanu ka terviseedendajad. Tervise arengu instituudi toonase teate järgi on suur osa inimeste igapäevasest soolatarbimisest varjatud iseloomuga. See tähendab, et ligi 80 protsenti soolast saadaksegi poest ostetud toiduainetest, nende seas ka lihatoodetest.

Soola, täpsemalt selles sisalduva naatriumi liigtarbimist seostatakse eelkõige kõrgvererõhutõvega, kuid see võib soodustada ka luude hõrenemist, soodustab kehakaalu kasvu, kahjustab mao limaskesta ja võib põhjustada neerukivide teket.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnadtoitrakvere lihakombinaatlihatooted
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
Saada meile vihje!
Nägid midagi huvitavat? Saada meile kiri, video või pilt siit!
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsibKõik
TervisKõik
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
UudisedKõik
Katsed ja testidKõik
Lugemissoovitus
Aed ja koduKõik
Gallup

Küsitluses on osalenud  inimest
MajandusKõik
Valuutakursid
USD
0,901 EUR
GBP
1,408 EUR
SEK
0,107 EUR
RUB
0,016 EUR
=
Kursid seisuga: 03.07.2015
POSTIMEES.eeKõik
NaineKõik
JuhtimineKõik
TallinnKõik