Loterii ja spordiennustuse piirangu on seadnud juba üle saja inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Käesoleval aastal on seadnud omale arvloterii ja spordiennustuse piirangu juba 133 inimest, kokku on tänavu õnnemängu mängimise piirangu omale pannud 168 inimest.

Kui seni said inimesed endale peale panna kasiinokeelu ehk keelata õnnemängudes osalemise, siis käesolevast aastast jõustunud hasartmänguseaduse muudatus võimaldab sõltuvusse kalduvatel inimestel endal keelata ka arvloterii mängimise ja spordiennustustel osalemise.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe ütles et praeguse seisuga on endale toto ehk spordiennustuste piirangu pannud 85 inimest, klassikalise loterii piirangu 48 ja kasiino keelu 149 inimest. «Ühe piirangu on enesele seadnud 90 inimest, kaks piirangut on pannud 42 ja kolm piirangut 36 inimest,» sõnas ta.

Vastavalt hasartmänguseaduse muudatusele kohustub loterii korraldaja alates 1. jaanuarist võimaldama klassikalise loterii mängijale enda lisamist maksu- ja tolliameti hasartmängu mängimise piirangutega isikute nimekirja.

See tähendab, et alates uuest aastast peab Eesti Loto arvloteriide mängija igakordselt kaupluse lototerminalist pileti ostmisel esitama müüjale ID-kaardi või muu isikut tõendava dokumendi oma isiku tuvastamiseks. Isikukood sisestatakse lototerminali, et teostada kontrolli maksu- ja tolliameti enesevälistusnimekirja vastu. Seadusemuudatus ei laiene kiirloteriidele.

Arvloterii pilet on uuest aastast seotud mängija isikukoodiga, samuti makstakse võidud edaspidi välja vaid pileti omanikule. Lotopiletile trükitakse piletiomaniku isikukoodi seitse esimest numbrit ja mängija peab pileti ostul veenduma nende õigsuses.

Seadusemuudatus ei toonud kaasa muudatusi internetist või m- loto vahendusel pileti ostmisel. Kontroll enesevälistusnimekirja vastu toimub sel juhul automaatselt igakordsel sisselogimisel.

Esmaspäeva seisuga on kasiinokeeld kokku 4434 inimesel ja mullu samal ajal oli õnnemängu mängimise piiranguga inimesi kokku 4066.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles