Titaanide heitlus – Suur Tõll vs. Kalev

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure Tõllu ja Kalevi šokolaadid. Foto on illustreeriv.
Suure Tõllu ja Kalevi šokolaadid. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti rahvaluules olid nii Kalev kui Suur Tõll tõelised kangelased, kes suuri tegusid korda saatsid. Kui Kalev andis oma nime šokolaadile juba ammu, siis nüüd on müügile ilmunud ka Suure Tõllu oma. Nagu hiiglastele kohane, on mõlemad  tahvlid korralikud – 300 grammi.

Kas maitse poolest jääb peale Kalev või Saaremaal tegutsenud Suur Tõll, selgus toimetuse pimetestil. Kui uskuda pakendeid, siis on kahe šokolaadi ainus erinevus selles, et ühes on pähklid purustatud ja teises terved. Sööjad aga olid teist meelt.

Kalev

(Keskmine hinne 3,2)

Mitu sööjat kurtsid, et Kalevi šokolaadil on kummaline maitse. «Suhkur domineerib, šokolaadimaitse on liiga hapukas,» hindas üks sööja.  Teine leidis, et tegu on üsna maitsetu šokolaadiga ja teist tükki tema käsi  haarama ei tõuse. «Liiga tume, pole minu maitse,» tunnistas üks sööja.

Ka leiti, et šokolaadimaitse peaks olema tugevam. Aga pea kõik sööjad nurisesid pähklite üle, mis oli nende hinnangul liiga pudiks jahvatatud ja seetõttu minetasid maitse. «Maitse on sellel šokolaadil magusam, aga purustatud pähkel mõjub justkui saepuruna ja seetõttu jätaks ostmata,» kõlas karm  hinnang. «Seda šokolaadi ostavad fännid, kes seda juba aastaid on teinud,» arvas üks sööja.

Suure Tõllu šokolaad.
Suure Tõllu šokolaad. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suur Tõll

(Keskmine hinne 3,5)

Ka äsja müügile tulnud Suurele Tõllule pandi süüks kummalist maitset, aga erinevalt Kalevist mainis seda vaid üks sööja. «Väga meeldivad suured pähklid ja see, et neid on palju. Maitse on oluliselt tugevam kui teisel,» kiitis üks sööja. Samas leidus hinde lehel ka märkus, et see on liiga imal.

Rohkem oli Suure Tõllu kohta kiidusõnu ja seda tänu suurtele pähklitele.  «Pooldan šokolaadi sees suuri pähkleid ja tumeda šokolaadi komboga maitseb väga hästi. Selle maiustuse tükikesega on hea päeva alustada,» leidis üks hindaja. Ühe testija sõnul saaks ideaalse maiuse, kui lisada Kalevi šokolaadi Suures Tõllus olnud terved metspähklid.

«Tundub, et šokolaad on mõlemal tegelikult väga sarnane, aga suurte pähklitega maitseb kõik palju paremini. Suured pähklid saavad kindlasti kõrgema koha kui puru,» oli ühe maitsja hinnang.

Kui Kalevi hinnetes domineeris koolipoisilik kolm, siis Suurele Tõllule anti ka kas 5 või 2 ja seetõttu ei tulnud selle keskmine hinne märkimisväärselt parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles