Linnale kuuluv perearstikeskus hakkab tegema koduvisiite

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Merike Martinson.
Abilinnapea Merike Martinson. Foto: Pm

Uuest aastast tööd alustav Tallinna linna perearstikeskus hakkab pakkuma alternatiivi praegusele perearstisüsteemile, hakates muu hulgas ka kuuel päeval nädalas koduvisiite tegema.


Tallinna abilinnapes Merike Martinson lubas, et uus perearstikeskus aitab likvideerida senise süsteemi kitsaskohti, milleks on näiteks väikelaste jälgimine, koduvisiitide tegemine ning arstiabi andmine nädalavahetustel ja pühade ajal.

Keskus rakendab tööle vähemalt kolm perearsti koos pediaatriga. Nende vastuvõtuaeg on tööpäevadel tavapärasest pikem ning laupäeviti tagatakse vähemalt neljatunnine valvearsti vastuvõtt. Seejuures võetakse erilise tähelepanu alla koduvisiidid imikute ja varaealiste laste tervise ning koduse keskkonna hindamiseks.

Abilinnapea sõnul ei too uue keskuse avamine Jaama tänava hoones juba töötavatele perearstidele kaasa mingeid kitsendusi. Kui arst soovib oma patsientide nimistuga minna üle asutatavasse osaühingusse, jätkub rahastamine haigekassa lepingu alusel. Perearstid valitakse keskusesse konkursiga. Tallinn rahastab keskust oma eelarvest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles