Odavbussifirmad sundisid Soomes hinnalanguse peale

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes rongiga sõitjatel tuleb valmis olla muudatusteks.
Soomes rongiga sõitjatel tuleb valmis olla muudatusteks. Foto: Reuters/Lehtikuva

Soome riiklik rongifirma VR otsustas alandada piletihindu keskmiselt 25 protsenti, samas tuleb ka lastele hakata nüüd ostma eraldi piletit.

Rongifirma kinnitusel pole nii suure hinnalanguse puhul tegemist mitte ajutise, vaid püsiva otsusega, kirjutab Yle.

Odavamate piletite hind sõltub liinist, kuid VR kinnitusel on see suurem liinidel, kus seni oli vähem soodustusi. Ka otsustas rongifirma vähendada piletitüüpide arvu ning nüüd jääb neid alles vaid kaks – tavapilet ja säästupilet. Ka hakkab rongifirma pakkuma lisateenuseid, teiste seas tagastamisvõimalust 10 euro eest. Ka kaob käigust perepilet ja alates neljandast eluaastast peab ka lapsel olema oma pilet. Seni said tasuta sõita kuni seitsmeaastased lapsed. Säilib ka soodushind pensionäridele.

Pärast odavbussifirmade sisenemist Soome turule on VR sattunud tugeva surve alla. Mullu oli rongifirma sunnitud loobuma teatud teenustest ning sulges paljud piletimüügikohad raudteejaamades.

Tasub teada – mis vahe on tava- ja säästupiletil.

Säästupilet kehtib konkreetsel päeval ja väljumisel. Lisaallahindlused ei kehti. Piletit saab muuta vaid lisatasu eest.

Tavapilet kehtib konkreetsel päeval ja väljumisel, kuid neid on võimalik enne väljumist ilma lisatasuta muuta. Muuta ei saa liini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles