Miks on teksapükstel pisikene tasku? (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teksapükste tagumised taskud on praktilised, kuid paremal ees asuv väike taskuke tundub tänapäeval üsna mõttetu.
Teksapükste tagumised taskud on praktilised, kuid paremal ees asuv väike taskuke tundub tänapäeval üsna mõttetu. Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Peaaegu kõigil teksapükstel on paremal ees pisikene tasku, mida ei kasuta peaaegu keegi. Miks see nii on?

Kuigi tänapäeval tundub, et teksapükste imepisikene tasku on vaid üleliigne disainielement, ei ole see alati nii olnud, selgitab maailma tuntuim teksapükste tootja Levi Strauss oma kodulehel.

Imepisike tasku on liiga väike, et sealt raha välja õngitseda või sinna võtmeid pista ja ka kõige pisem mobiiltelefon ei mahu sinna kuidagi ära. Taskukesse saab äärmisel juhul panna vaid kondoome, väikese paki tikke või bussipileti ja neidki oleks tavaliselt praktilisem kusagil mujal hoida.

Seevastu metsikus läänes oli väike tasku asendamatu, sest seal hoiti taskukella. Seega ei ole sugugi tegemist mõne moelooja populaarsust kogunud stiilieelistusega, vaid praktilise panipaigaga, mis oli hädavajalik ammu enne kondoomide leiutamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles