Nordea viib otsesuhtluse nõustajatega veebi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea panga veebinõustamisel saab kasutada ka videosilda.
Nordea panga veebinõustamisel saab kasutada ka videosilda. Foto: Siiri Liiva

Nordea pank on otsustanud järgmise sammuna paberi- ja kontorivaba suhtluse suunas käivitada esimesena Eestis veebinõustamise, millele kuu jooksul lisandub ka virtuaalkontori võimalus.

«Veebikohtumine kui selline on tehniline mudel, mis väga lihtsustatult öeldes on nagu Skype'i-kõne,» rääkis Nordea panga online-kanalite arendusjuht Hendrik Rannamets tänasel pressikonverentsil. Küll aga ei kasuta pank turvalisuse eesmärkidel veebinõustamisel Skype'i, vaid paljudes suurtes ettevõtetes, sealhulgas pangas endas kasutusel olevat Microsofti Lync programmi, mis suure tõenäosusega nimetatakse lähiaastatel ümber Skype for Businessiks ehk äri-Skype'iks.

Sarnaselt pangas toimuva nõustamisega tuleb ka veebinõustamise puhul leppida kohtumine eelnevalt nõustajaga kokku. Kuna seda viivad täna läbi needsamad nõustajad, kes pangakontoriteski inimesi teenindavad, siis sobiva aja saamine sõltubki nende töögraafikust. Küll peaks Rannametsa kinnitusel vähemalt nädala jooksul aja saama.

Veebikohtumine ise näeb välja võrdlemisi lihtne. Selleks tuleb siseneda internetipanka, kus pärast sisselogimist on näha ka link eelnevalt kokkulepitud veebikohtumisele. Vastavalt sellele, millise seadme või operatsioonisüsteemiga internetipanka kasutatakse, tuleks eelnevalt arvutisse alla laadida ka Lync plug-in, mis veebinõustamise internetipanga kaudu võimalikuks teeb. Vajaduse ja soovi korral saab veebinõustamise käigus luua ka videosilla, et see sarnaneks võimalikult palju silmast silma nõustamisega.

«Tavaline näost näkku kohtumine jääb samamoodi edasi – lihtsalt kliendil on nüüd valik, kas ta soovib kontorisse tulla asju rääkima või kui ta on Kariibidel või kuskil mujal, saab siis valida veebikohtumise,» selgitas Rannamets. Lähema kuu jooksul plaanib pank lisaks veebinõustamisele käivitada üle Baltikumi ka virtuaalkontori. Erinevus seisneb selles, et kui veebinõustamist viivad läbi need nõustajad, kes võtavad kliente ka kontoris vastu, siis virtuaalkontori nõustajate jaoks ongi peamiseks tööviisiks virtuaalne nõustamine.

«Virtuaalikontori peamiseks eeliseks kliendile on talle sobivamal ajal nõustajaga kontakti saamine,» rääkis Nordea panga online-kanalite arendusjuht. Nimelt võimaldaks virtuaalkontor inimestele nõustamist nii enne tööpäeva algust, alates kella 8-st või 9-st hommikul kui ka pikemalt pärast tavapärase pangakontori lahtiolekuaega ehk kella 20 kuni 21 õhtul. «Soome virtuaalkontori tagasiside on näidanud, et klientide poolt kõige eelistatumad teenindusajad ongi kella 18st kella 20ni õhtul ja laupäeval ka kella 10-st 15-ni,» sõnas Rannamets, viidates põhjanaabrite viimase poole aasta kogemusele.

Nordea poolt käivitatud veebinõustamine on mõeldud nii era- kui äriklientidele. Selle juures ongi ülevõetud teistes Põhjamaade Nordea panga harudes möödunud aastal katsetatud virtuaalsetest lahendustest neid, mis on ennast enim tõestanud. «Kõigile anti vabadus kohapeal proovida,» märkis Rannamets. Küll ei välista ta, et nii veebikohtumiste kui virtuaalkontori kontseptsioonid võiksid töö käigus klientide tagasisidest tulenevalt muutuda.

Kuigi pank soovib järgmise kahe aasta jooksul ehk 2017. aasta lõpuks viia veerandi kõigist nõustamistest veebi, ei ole eesmärgiks seeläbi vähendada pangakontorite hulka Eestis. Jätkuvalt moodustavad suurema osa pangakontorite töötajatest tellerid, kes inimesi igapäevapangadusega seotud küsimustes teenindavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles