Internetist ostetud telefon võib olla mustas nimekirjas

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Juba mõnda aega on paljud inimesed saanud oma kõneoperaatorilt teavituse, et nende telefon on kasutuskõlbmatu, kuna see on kantud musta nimekirja. 

Telia kommunikatsioonijuht Raigo Neudorf sõnas, et kõik mobiilioperaatorid, kes on saanud infot seadme musta nimekirja kandmiseks, peavad takistama selliste telefonide kasutamist oma võrgus. Seega tasub enne telefoni soetamist oma sideteenuse pakkuja kodulehelt kontrollida, kas seade pole mitte mustas nimekirjas. Selleks tuleb lahtrisse sisestada seadme IMEI-kood.

«Kui musta nimekirja lisandub uus IMEI, lakkab vastav telefon võrgus töötamast,» lausus Neudorf. Ta selgitas, et Telia võrgus on nii, et mustas nimekirjas olevale telefonile helistades kuuleb helistaja teadet: «Telefon, millele te helistate, on keelatud nimekirjas.» Tehnilistel põhjustel ei saa Telia teadet mängida väljahelistamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles