Ligi pooltel maksumaksjatel on tuludeklaratsioon juba esitatud

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliamet sümboolika.
Maksu- ja Tolliamet sümboolika. Foto: Sander Ilvest

Maksu- ja tolliameti teatel on tänahommikuse seisuga tulud deklareerinud 330 672 inimest, tagastamisele kuulub 56,4 miljonit eurot ja juurde maksmisele 2,4 miljonit eurot.

Sel aastal ootab MTA ligikaudu 660 000 deklareerijat ja prognoosib tagastada 90 miljonit eurot, mis on veidi vähem kui möödunud aastal. E-maksuametis/e-tollis sai tuludeklaratsiooni esitada alates 15. veebruarist, samal ajal algas ka teenindusbüroodes eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükk. Seega on esimese nelja päevaga ligi pooled oodatuist juba tuludeklaratsiooni esitanud.

Esimeste tulumaksutagastustega e-deklareerijatele alustatakse hiljemalt 29. veebruaril, tuludeklaratsiooni esitamise viimane päev on 31. märtsil. Kauem läheb nende deklaratsioonide töötlemisega, mis esitatakse paberil.

Kiiremini saavad tulumaksu tagastuse need maksumaksjad, kes esitavad deklaratsiooni elektrooniliselt, kelle deklaratsioon ei vaja lisakontrolli, kelle 2014. aasta tuludeklaratsioon oli esitatud hiljemalt 31.03.2015 ning kellel ei olnud olulisi maksuvõlgu perioodil 15.02.2015 kuni 14.02.2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles