Bussireisija politseile: nagunii jään invaliidiks (3)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavöö tähtsust toonitavad klee­bi­sed on bussis kas istmete või klaaside küljes.
Turvavöö tähtsust toonitavad klee­bi­sed on bussis kas istmete või klaaside küljes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ränkade bussiõnnetuste ajel eile hommikul korraldatud reid tuvastas, et enamik kontrollitud busside sõitjaist oli turvavööga nõuetekohaselt kinnitamata.

Esimeses politsei kontrollitud bussis oli 13 sõitjast turvavöö peal kahel, üks kinnitas selle siis, kui nägi politseid, kirjutab Põhjarannik. Järgmises kahes bussis olid kooliõpilased.

Ühes bussis olid küll peaaegu kõigil turvavööd peal, kuid politsei väitel kinnitati need siis, kui politseiautot nähti − enne politseinike sisenemist algas bussis sagimine.

Järgmises koolibussis oli 16 õpilasest kinnitatud 11, mis oli Jõhvi-Iisaku konstaablijaoskonna piirkonnavanema Siim Linnardi sõnul eelnevat kogemust arvestades isegi hea tulemus.

Viimases bussis, mida kontrolliti, olid enamikus eakamad inimesed ja ükski seitsmest sõitjast polnud kinnitatud. «Osa neist ei osanudki turvavööd kinni panna. Üks mammi ütles, et mis sest kasu, invaliidiks jään nagunii,» rääkis Linnard.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles