Keskraamatukogu korraldab Facebooki koolitusi (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu korraldab Facebooki algõpet, kus õpitakse nii kontot avama kui ka sulgema.
Rahvusraamatukogu korraldab Facebooki algõpet, kus õpitakse nii kontot avama kui ka sulgema. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalmeedia muutub igapäevaga järjest olulisemaks suhtlemise vahendiks, mistõttu on oluline ka ennast muutustega kurssi viia.

Kui nooremal generatsioonil on Facebooki olemasolu ja kasutamine sama loogiline kui õhtune hammastepesu, siis vanem generatsioon alles õpib tundma sotsiaalmeediat. Selleks, et mitte ämbrisse astuda ja osavalt suhtlusvõrgustikus hakkama saada, korraldab Tallinna keskraamatukogu Facebooki koolitusi.

«Facebooki algõppe koolitust hakkasime pakkuma juba 2013. aasta algusest, kui vanemaealised lugejad hakkasid raamatukoguhoidjatele Facebooki kohta küsimusi esitama,» kommenteeris Tallinna keskraamatukoguteenindusdirektor Triinu Seppam. «Kuna sotsiaalmeedia on tänapäeval inimestele oluline infokanal, otsustasime hakata pakkuma huvilistele ka sotsiaalmeedia kasutamise koolitust.»

Koolitused on mõeldud kõigile, kel puudub varasem kokkupuude antud suhtlusvõrgustikuga. «Üldjuhul on koolituse sihtrühmaks vanemaealised lugejaid, aga eks privaatsuse ja turvalisuse osas on tulnud nõustada ka noori. Tegelikult oleksimegi huvitatud sellest, et noored samuti julgemalt privaatsusega ja turvalisusega seotud küsimustega meie poole pöörduksid,» selgitas Seppan. Jagatakse praktilisi nõuandeid Facebooki konto loomise osas ja räägitakse selle kasutamise võimalustest. Ühe punktina keskendutakse ka privaatsuse ja turvalisuse küsimustele.

Koolituse eesmärk on anda algoskused ja teadmised, mille põhjal on võimalik edasi liikuda iseseisva Facebooki kasutamise juurde. Teemade valdkond ulatub alates piltide lisamisest lõpetades Facebooki konto sulgemiseni.

Koolituse läbinu oskab iseseisvalt kasutada erinevaid Facebooki võimalusi, leida endale huvipakkuvaid lehekülgi ja kontakte ning nendega suhelda.

Seppani sõnul on osalejaid igal aastal mitmekümne ringis ning koolituse tagasiside olnud igati positiivne. «Üldjuhul ollakse rõõmsad, kui saadakse teada midagi uut. Facebooki tulevad paljud õppima selleks, et otsida üles oma vanu sõpru, koolikaaslasi või suhelda oma lastega, kes on kolinud välismaale õppima või töötama. Koolitustel on olnud ka inimesi, kel ei olegi plaanis olnud ise hakata Facebooki kasutama, vaid lihtsalt on soovinud teada, et mis asi see Facebook on, millest palju räägitakse.»

Koolitusel osalemise eelduseks on varasem arvutikasutamise kogemus ja e-posti olemasolu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles