Moodsatest pangaautomaatidest väikest summat võtta ei saa

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki sularahaautomaat.
Swedbanki sularahaautomaat. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti suurimad pangad paigaldavad usinalt sularahaautomaate, kuhu saab raha nii sisse panna kui ka välja võtta, kuid väikset summat sealt ei saa.

Mitmed lugejad on kurtnud, et tihti ei saa pangaautomaatidest väikesi kupüüre välja võtta. Üks neist toob näiteks, et Hobujaama Swedbanki automaatides on probleemiks see, et tihti on viieeurosed otsas.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask sõnas, et tõepoolest Foorumi kontor (Hobujaama) kasutab RATM-i (kahesuunaline masin) ja neis masinates viieeuroseid sedeleid ei väljastata.

«Kõikides tava ATM (sularaha välja) masinates on viieeurosed sees ning pole probleemi täheldanud,» lausus ta. Siilivask lisas, et aeg-ajalt on ikka mõnes masinas mõni kupüür otsas, aga väidetavalt täidetaks masinad täidetakse koostööpartneri G4Si poolt tavaliselt kiiresti.

SEB pressiesindaja Evelin Allas selgitas, et pangal on 236 ATM-i üle Eesti, neist 45 on sularaha sisse- ja väljamakse automaadid. «Tavaautomaadid, ehk «sularaha välja» annavad kupüüre nagu 5; 20; 50,» märkis ta.

Allas lisas, et «sularaha sisse- ja väljamakse» automaadid annavad kupüüre: 10; 20; 50. «SEB plaanib 2016 aastal välja vahetada 83 uut ATM-i, kust saab siis välja võtta kupüüre 5; 10; 20 ja 50,» kommenteeris Allas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles