Pimedas söömine aitab kaalu langetada (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinniseotud silmadega lõpetame me söömise siis kui kõht on reaalselt täis, mitte kui taldrik on tühi.
Kinniseotud silmadega lõpetame me söömise siis kui kõht on reaalselt täis, mitte kui taldrik on tühi. Foto: SCANPIX

Pimedas toas söömine või silmade katmine söömise ajaks võib aidata kaalust alla võtta.

Saksamaa ülikooli uuringus leiti, et pimedas söömine aitab kaalu langetada. Pimedas söömine aitab ennetada etappi, kus inimene on ülesöönud ning nähes veel toitu hakkavad süljenäärmed tööle, kirjutab The Independent.

Katses osales kokku 90 inimest, neist viiekümnel seoti silmad kinni ning ülejäänud said söömise ajal oma toitu näha.

Osalised ei tohtinud kaks tundi midagi süüa ning said hiljem kolme sorti 95-grammiseid kausse, mis olid täidetud kirsi-, karamelli-ja vanillijäätisega. Neile anti 15 minutit aega söömiseks.

Kui aeg sai täis, võeti osalistelt kausid ära ja mõõdeti, kui palju toitu alles jäi ning küsiti katsealustelt, mis nad ise arvasid, palju nad sõid.

Need, kelle silmad polnud kinni seotud, sõid keskmiselt 116 grammi, samas kui kinniseotud silmadega katsealused sõid keskmiselt 105 grammi.

Kinniseotud silmadega osalised arvasid, et sõid kokku 197 grammi jäätist, samas kui teised uskusid, et sõid 159 grammi.

Teadlased usuvad, et toidu mittenägemine aitab kehal mõista, millal kõht on reaalselt täis, mitte millal taldrik on tühi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles