Ületunnid röövivad eraelu

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara ettevõttes töötavad inimesed teevad vähem ületunde kui näiteks tööstuses töötavad inimesed.
Kinnisvara ettevõttes töötavad inimesed teevad vähem ületunde kui näiteks tööstuses töötavad inimesed. Foto: SCANPIX

Üks kolmandik Saksamaa täiskohaga töötajaid teeb iga nädal ületunde. Üks kuuendik neist töötab rohkem kui 48 tundi nädalas.

Saksamaa Kaubandusliidu poolt tellitud uuring näitas, et üks kolmandik sakslasi teeb igal nädalal ületunde. Neist kuuendik töötab üle 48 tunni nädalas, kirjutab The Local.

Kõige suurema tõenäosusega teevad ületunde mehed – 37 protsenti küsitletudest meestest töötan nädalas kauem kui 45 tundi. Naiste teeb ületunde 24 protsenti.

«Arv, mille saime, kinnitab seda, et ületundide tegemine on massi fenomen,» ütles üks uuringu läbiviijatest Holger Schäfer. Ta lisas, et eriti levinud oli ületundide tegemine tööstusharus. Majandusharus ja kindlustusettevõtetes töötavatel inimestel kogunes jällegi ületunde vähem.

Uuringust selgus, et 57 protsenti neist, kes töötasid rohkem kui 45 tundi nädalas, ütlesid et neil on väga vähe aega pere ja sõprade jaoks. Uuringu läbiviija Enzo Weberi sõnul muutub piir töö ja eraelu vahel järjest hõredamaks. «Osade inimeste elu domineerib täielikud töö.»

Ületundide tegemine on täiesti subjektiivne. See ei pruugi alati negatiivne olla, sest Weberi sõnul võib osadel inimestel muutuda töö elustiiliks. «On inimesi, kellele meeldib nende töö ja nad teevad seda hea meelega. Ületundide tegemine ei ole nende jaoks negatiivne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles