Mobiil-IDga liitujad saavad riigilõivu maksta pikema aja jooksul

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Alates märtsikuust jagab Tele2 mobiil-ID 10-eurose riigilõivu teenusega liituvatele klientidele viie aasta peale. Ühtlasi ei pea mobiil-ID kasutajad tulevikus riigilõivu uuesti tasuma ka SIM-kaarti või operaatorit vahetades.

Kui seni tuli mobiil-IDga liitumiseks kohe välja käia 10 euro suurune riigilõiv, siis Tele2 esindustes mobiil-ID teenusega liitudes lisatakse riigilõiv alates märtsikuust väikeste osadena kliendi mobiil-ID tavapärase kuutasu juurde. 

«Riigilõiv oli paljudele inimestele takistuseks mobiil-ID mugavuse äraproovimisel, seega otsustasime selle barjääri kliendi jaoks kaotada. Nüüd tuleb kliendil maksta vaid igakuist 0,99-eurost kuutasu, milles sisaldub juba ka riigilõiv,» ütles Tele2 tootedirektor Katrin Aron. Ta lisas, et riigilõivu ajatamine peaks mobiil-ID teenuse muutma palju suuremale hulgale inimestele kättesaadavaks.

Lisaks on klientidel Aroni sõnul peatselt põhjust rõõmu tunda ka teise uuenduse üle, mis võimaldab olemasolevate mobiil-ID sertifikaatidega liikuda ühe operaatori võrgust teise või vahetada SIM-kaarti ilma uuesti riigilõivu maksmata.

«Seni tuli mobiilioperaatorit vahetaval kliendil tasuda teise operaatori juures mobiil-ID riigilõiv uuesti, et saada uued sertifikaadid. Töötame praegu selle kallal, et tulevikus jääksid senised sertifikaadid kehtima – see on kliendi jaoks taas oluline rahaline võit,» lausus Aron.

Ta märkis, et täna on keskmine mobiil-ID kasutaja noorem või keskealine nutitelefoni omanik, kes käib palju e-pangas ja allkirjastab sageli lepinguid. «Nende kahe kasutajasõbraliku uuendusega, millest üks rakendub juba homme ja teine järgnevate kuude jooksul, jõuab mobiil-ID kindlasti ka inimesteni, kes kasutavad e-teenuseid keskmisel tasemel» sõnas Aron.

Telia kommunikatsioonijuht Raigo Neudorf sõnas, et ka Telia loobub 10-eurosest Mobiil-ID riigilõivust senisel kujul. «Tegelikult võimaldasime kõigil oma klientidel Mobiil-ID-ga täiesti tasuta liituda nii terve 2014. aasta vältel kui ka 2015. aasta alguses, olles sel ajal ainus operaator, kes tasuta liitumist võimaldas,» lausus Neudorf. Ta täpsustas, et selle aja jooksul otsustasid tuhanded kliendid Telia klienti Mobiil-ID kasutusele võtta.

Mobiil-ID on Eestis kasutusel alates 2007. aastast. Jaanuarikuus täitus Eestis 75 000 teenuse kasutajat, kes teevad ühes kuus keskmiselt ligi 3 miljonit mobiil-ID tehingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles