Äpp aitab peolised turvaliselt koju

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Taanlased loodavad uue mobiilirakendusega suurendada ööelu ohutust – Watcher äpp lubab öösel peolt koju jalutavatel sõpradel silma peal hoida.

Hiljutine uuring näitas, et keskmiselt seitset Taani naist kümnest on peolt koju minnes tülitatud ning naised tunnevad end seetõttu öösiti väga ebaturvaliselt, vahendab Local. Kopenhaagenist pärit ettevõtja Stefan Bech töötas välja mobiilirakenduse, mis suurendaks öiste piduliste turvatunnet.

Watcheri äpis saab sisestada oma sihtpunkti ning valida ühe või mitu kontakti, kes saavad kaaslase teekonda koju jälgida. Kui Watcheri kasutaja kaldub teelt kõrvale või peatub pikemaks ajaks, palub äpp tal 30 sekundi jooksul kinnitada, et temaga on kõik korras. Kui vastust ei tule, saadetakse tema kaaslastele koheselt teade, et sõber võib olla ohus.

Äpp on tasuta saadaval iPhone telefonidele ning muutub Androidi kasutajatele kättesaadavaks aprillis. Ettevõtte pressiesindaja Danika Maia Permani sõnul on huvi äpi vastu olnud juba ootamatult suur. Mõne päevaga laeti rakendust alla enam kui 2000 korda ning üle 400 inimese alustas äpi abil oma koduteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles