Pettusega vahelejäänud Soome rehvitootja tarbijate ees vastutust ei võta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome rehvitootjal on jama majas.
Soome rehvitootjal on jama majas. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal Soome meediasse jõudnud Nokian Renkaat rehvitestide manipulatsioonid on ettevõtte tänase juhtkonna sõnul aegunud, mistõttu nad ei näe vajadust tarbijate nõuete hüvitamise järele.

Soome päevaleht Kauppalehti avalikustas möödunud nädalal, et Soome rehvitootja Nokian Renkaat on aastaid manipuleerinud oma rehvitestide tulemustega, vahendab Yle. Kuigi selle nädala alguses esitas ettevõtte tegevjuht Ari Lehtoranta avaliku vabanduse varasemate rikkumiste pärast, on rehvitootja seisukohal, et tarbijatel pole siiski mitte mingisugust õigust nende vastu nüüd nõudeid esitama hakata.

Esmaspäeval välja saadetud börsiteates kinnitas Nokian Renkaat, et on asunud kõikide rehvitestide manipulatsioonidega seotud rikkumiste vigu parandama, olles algatanud ettevõttesisese juurdluse juba 2015. aasta sügisel. «Isegi kui rehvitesti manipulatsioone ka esines, mõjutas see tarbijateni jõudnud rehvide üksikuid omadusi, kuid mitte nende kogukvaliteeti,» selgitas rehvitootja oma otsust, lisades, et ettevõte muutis testide läbimiseks vaid üksikuid rehvi omadusi paari protsendi võrra.

Soome tarbijate liit tegi pärast intsidendi ilmnemist ettepaneku, et ettevõte hüvitaks nüüd kõigile nendele autoomanikele summad, mis nad kulutasid rehvitestide manipulatsioonide läbi heakskiidu saanud rehvidele.

Nokian Renkaat märkis aga, et nad ei näe mitte mingisugust juriidilist alust nende nõuete rahuldamiseks, kuna üldjoontes vastavad rehvitootja rehvid testis kirjeldatud omadustele. «Me palume südamest minevikus juhtunud vigade pärast vabandust, kuid meie eesmärgiks on ka tulevikus ikkagi silmas pidada klientide parimaid huve,» tähendas ettevõtte tegevjuht Ari Lehtoranta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles