Legendaarne turuhoone otsib uut hingust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu turuhoone
Tartu turuhoone Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Tartlased korraldavad täna avalikku mõttekoja, otsimaks arenguideid legendaarsele Tartu turuhoonele.

Ajurünnakust võtavad osa turukauplejad, väiketootjad, linnavalitsuse ja linnavolikogu esindajad, arhitektid ja teised turuhoone arengust huvitatud inimesed, vahendab Tartu linnavalitsus.

Tartu turuhoone edasise arengu teemad on kõne all seoses 2017. aastal plaanitava turuhoone remondiga, mille käigus saab hoone uue sisu ning plaanitakse kasutusele võtta ka praegu kasutuna seisev keldrikorrus.

AS Tartu Turg arendusjuhi Heiki Hanseni sõnul on kaasaegse väljanägemise kõrval väga oluline leida uus hingamine turuhoones pakutavatele teenustele, et turu avastaks tänaste klientide kõrval ka inimesed, kes siiani pole selleks põhjust leidnud.

Tartu kodulehele on oodatud linlaste head mõtted ja ideed, mida võiks turuhoones muuta, et sellest saaks atraktiivne külastuskoht nii tartlastele kui ka linna külalistele. Arvamusi oodatakse kuni 15. märtsini.

Tartu kunagise linnaarhitekti Voldemar Tippeli projekteeritud turuhoone tähistab 2018. aasta jaanuaris 80. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles