Port: millal jõuavad Eestisse iseteenindavad väikepoed?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Albert Truuväärt

Rootslane Robert Ilijason näeb omaloodud iseteenindavas poes võimalust väikelinnade kaupluste kadumise lahendamiseks, kuna automatiseeritud pood pakub suuremat valikut kui kiosk ning on linnarahvale oluline.

Ilijason otsustas avada 4200 elanikuga Vikeni linnakeses kohaliku poe, kuid kuna selle suureks kuluallikaks oleks olnud töötajate palkamine, tegi ta kaupluse ilma töötajateta, kirjeldas Kristjan Port Raadio 2 saates Portaal.

Täisautomaatse iseteeninduskaupluse uste avanemiseks vajad nutitelefoni, mille rakendus tuvastab kasutaja tema näpujälje alusel ja uks avaneb. Kui keegi paneb ukse vahele takistuse, et pood tühjaks vedada, edastatakse Ilijasonile vastav teade ning ta saab kiirelt kohale tulla.

Poest saab piima, leiba, mähkmeid, konserve, suhkrut, puhastus- ja hügieenivaheneid jmt. Poes valib klient omale kauba ja registreerib ostud telefoniga, kuu lõpus saadetakse talle ostude eest arve.

Refereeritud artiklit loe täismahus ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles