Talunik hakkab kanepiõli tootma

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepiõli.
Kanepiõli. Foto: SCANPIX

Läinud kümnendil bussijuhiameti kõrvalt viljakasvatajaks hakanud Aivar Lember katsetab uusi kultuure ning valmistub turule tulema terve tootesarjaga.

Proovipartiidena müügilettidel vilksatanud Karmeli tootesarja tatratoodete ja tudraõli kõrvale lisandub järgmisest sügisest kanepiõli, mida Pähkla küla talunik Aivar Lember hakkab valmistama oma veel mahakülvamata esimesest kanepisaagist, vahendab Saarte Hääl.

Lemberit ei heiduta, et kümme aastat tagasi rootslaste projekti raames Saaremaal tehtud mastaapsed kanepikasvatuse plaanid jäid kokkuvõttes kõik vaid paberile. Oma Pähkla küla põldudele külvab ta esialgu 5 hektarit kanepit, millest juba sügisel peaks valmima tervislike omaduste poolest tuntud kanepiõli.

Arvestades, et ainuüksi kanepiseeme 5 hektarit põllu tarvis maksab 1500 eurot, pole uus ettevõtmine sugugi odav ega riskivaba lõbu. Sel nädalal sai Aivar Lember Hiinast kätte tatrakoorija, mis võimaldab tal omakasvatatud tatrast valmistada peent ja jämedat tatrakruupi ning tatrajahu algusest lõpuni kohapeal.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles