Ujula keelas naistepäeva puhul sissepääsu meestele

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hylliebadet ujulas on täna pärastlõunal oodatud ainult naised.
Hylliebadet ujulas on täna pärastlõunal oodatud ainult naised. Foto: Panther Media/Scanpix

Rootsis Malmö linnas asuv Hylliebadet ujula võttis naistepäeva eel vastu otsuse, et täna alates kella 15 võivad seda külastada ainult naised ja tüdrukud.

Kuigi ujula motiiv oli vaid reklaamida naistepäeva, on see otsus sattunud Rootsis tule alla, kuna tegu olevat meeste ebavõrdse kohtlemisega, vahendab Local.

Rootsi ajaleht Sydsvenskan teatas, et ujula samasuguse algatuse tõttu jäi eelmisel aastal üks kaheksa-aastane poiss ilma sünnipäevapeost, mida soovis naistepäeval ujulas pidada. Seejärel saatis poisi ema linnavolikogule kaebuse.

Ajaleht intervjueeris ka perekonda, kes kritiseerisid ujula sama strateegiat selgi aastal. Nad pidasid ebasobivaks seda, et ka väikelastega ei saa ujulasse tulla, kuna kõigil peaks sõltumata tähtpäevast või soost ujulale ligipääs olema.

Ujula juhataja Anki Magnusson teatas Sydsvenskanile, et nad ei kavatse oma otsust muuta. «Mehed saavad sellest üle, et neile on pooleks päevaks kogu aasta vältel ujulasse sissepääs piiratud,» ütles ta. Sellegipoolest lisas ta, et emaga koos poegade lubamine ujulasse annab neile mõtteainet ning võib tulevikus teoks saada.

Ujula otsus on ka sotsiaalmeedias palju tagasisidet pälvinud. Osa peab seda sobimatuks, mõned leiavad aga põhjuseid, miks ujula otsus on õigustatud. «Tegu pole meeste õiguste piiramisega, vaid naistele oma ruumi andmisega. Vahel on tõepoolest hea ujulas bikiinides ringi jalutada, kui hulk mehi sind ei jõllita ega mullivannis katsuda püüa,» kirjutas üks naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles