Prantsuse šampanja jäi kohtus limonaadile alla (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastešampus põhjustas kohtuvaidluse.
Lastešampus põhjustas kohtuvaidluse. Foto: Internet

Hispaania ülemkohus lükkas tagasi Prantsuse šampanjatööstuse kaebuse, nagu oleks Hispaanias tehtud laste šampus liiga sarnane kuulsa vahuveiniga.

Kohus otsustas, et lastele suunatud šampus ei ohusta ehedat šampanjat, vahendab Local. Šampanjatööstus kaitseb kiivalt oma nime, seda võib kasutada vaid nende jookide puhul, mis on valmistatud Prantsusmaal Champagne'i maakonnas ja šampanjameetodil. Väljaspool tehtud või teise meetodi järgi valmistatud jookide müük selle nime all on keelatud.

Hispaanias on aga müügil alla kolme euro maksev lastejook Champín, millel pole midagi ühist luksusliku vahujoogiga. Hispaania kohus leidis, et igasugune sarnasus nende kahe joogi vahel on vähene ja ebaoluline.

Kohus leidis, et antud juhul on jookide vahel piisavalt suur erinevus ja nimede häälduslik sarnasus ei mõjuta müüki. Kohtuasja algatas Comité Interprofessionnel Du Vin de Champagne, mis nõudis Champíni kaubamärgi keelustamist ja kõikide pudelite müügilt kõrvaldamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles