Elektriboileris võib vohada ohtlik bakter

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriboiler.
Elektriboiler. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui vee temperatuur elektriboileris on liiga kõrge või madal, võib seal vastavalt hakata intensiivselt tekkima katlakivi või levida Legionella bakter.

Kuressaares tegutseva Tehnika Äri müügimehe Voldemar Arva sõnul kasutab enamik inimesi ikkagi tavalist elektriboilerit, olgu siis vertikaalset või horisontaalset, sõltuvalt sellest, kuidas ruumi mahub, kirjutab Saarte Hääl.

Arva selgitas, et kui vee temperatuur on kõrgem kui 70 kraadi, siis muutub katlakivi tekkimise protsess veesoojendis oluliselt intensiivsemaks. Kui aga temperatuur jääb alla 60 kraadi, siis kipub vesi haisema ja selles võib hakata vohama Legionella bakter.

Arva viitas näitena maaküttesüsteemidele, mis ei teegi soojemat vett kui 55 kraadi. Neil süsteemidel on spetsiaalne programmeeritav Legionella-vastane funktsioon, mis tähendab seda, et elektriga köetakse süsteemis vesi paar korda nädalas 90 kraadini ja hävitatakse sel moel bakterid.

Märgiks, et küttekeha ümber on midagi kogunenud, on boilerist kostev kahin, mis tähendab, et küttekeha efektiivne töö on takistatud ja suureneb ka elektrikulu.

Refereeritud artiklit loe täismahus Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles