Tihe konkurents teeb Tallinna-Tartu bussiturul oma töö (5)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna bussijaam.
Tallinna bussijaam. Foto: Liis Treimann

Maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Kirke Williamsoni sõnul on Tallinna-Tartu vaheline kaugbussiliiklus hetkel päris tihedalt kaetud.

Kui vaadata vedaja seisukohast, kes soovib sellele marsruudile teenust pakkuma tulla, peab olema väga kindel, et ta suudab järgneva kahe aasta jooksul meelitada olemasolevatelt vedajatelt reisijaid oma bussi.

Kui vaadata reisija seisukohast, siis teenuse kvaliteet on kindlasti juba praegu tõusnud ja keskmine pileti hind on muutunud soodsamaks. Vedajad teevad kindlasti rohkem kampaaniaid, et müüa võimalikult palju pileteid juba ette, mis omakorda tähendab, et reisija, kes oskab oma reisi aegsasti planeerida, saab soodsalt reisida.

Vaadates suurt pilti, pole erilisi muudatusi bussiturul toimunud. Vedajad on pigem sulgenud neid liine, kus teenindati reisijaid ainult paaril päeval nädalas, ja seda on tehtud ennekõike logistilistel kaalutlustel. Tallinna-Tartu liinil on vedajad lisanud sõiduplaani Puhu risti, kus võrreldes oktoobriga 2015 peatub rohkem busse, seevastu Põltsamaale sisse sõidab vähem busse.

Osa vedajaid on liiniloa lõppemisega seoses taotlenud sama liini teenindamise jätkamist, ka sellisel juhul tuleb esitada liiniloa taotlus. Teised on muutnud sõiduplaane. Uusi liine on avanud Eesti Buss, GoBus ja Lux Express.

Senistest väljumistest on loobunud Eesti Buss, Go Bus, MTÜ Ilumetsa Rongipeatuse Sõbrad, Taisto Transport.

Kõige tihedam liiklus Tallinna-Tartu vahel on praegu ajavahemikus kella 16–18, Tallinna-Pärnu vahel kella 13–14.30.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles