Panga kiri jahmatas koolipoisi ema (4)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kuigi Eestis on üldine koolikohustus kuni 9. klassini, sai ühe Tallinna koolipoisi ema pangalt teada, et väidetavalt ei käi tema 11-aastane laps koolis.

«Päris huvitav lugu. Täna teatas SEB pank kirjaga mulle, et nad sulgevad mu lapse ISIC-kaardi, kuna nende andmetel ei käi ta enam koolis,» rääkis üks Tallinnas elav 11- aastase poja ema. ISIC-kaart on lapsel olnud vähemalt kolm aastat. Naine tunnistab, et kiri võttis ta sõnatuks. Kui ta pojale panga saadetud kirja näitas, oli laps imestanud, et ta puudus haiguse tõttu vaid kaks päeva ja käib nüüd taas korralikult kohal.  Pangast öeldi naisele, et kui ta soovib lapsele ISIC-kaarti, siis peab ta tooma koolist tõendi, et 11-aastane ikkagi õpib.

SEB panga pressiesindaja Maarja Gavronski sõnul ei saa nad tulenevalt pangasaladuse nõuetest kommenteerida konkreetset üksikjuhtumit. Kuid üldjuhul pank õpilasstaatuse tõendamist ei nõua. «Kuna ISIC-pangakaart võimaldab aga lisaks igapäevastele pangatehingutele tõendada ka kaardiomaniku õpilasstaatust, siis tuleb selle taotlemisel esitada kehtiv õpilaspilet,» lisas Gavronski.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles