Niiskuseimaja järele Eesti kliimas suurt vajadust ei ole

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niiskuseimaja keldris, kus on pesumasin. Üks kott on olnud oktoobri kuust saadik, selle aja jooksul on valatud kolm korda vett välja valatud.
Niiskuseimaja keldris, kus on pesumasin. Üks kott on olnud oktoobri kuust saadik, selle aja jooksul on valatud kolm korda vett välja valatud. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Spetsialisti hinnangul niiskuseimaja järele Eesti kliimas suurt vajadust ei ole, kuid niiskes ruumis aitab see õhku kuivatada ja tekkinud ebameeldivat lõhna neutraliseerida.

K-rauta siseviimistluse tootejuht Martin Tõru sõnas, et liiga niiske ruum põhjustab mikroobide kiiret levikut, hallituse teket ning on ebatervislik, olles iseäranis ohtlik allergikutele.

«Oluline on siiski teada, et üks väike seade ei saa asendada tõsiseid vajakajäämisi kodu ventilatsiooni- ja küttesüsteemides – seega, kui kodus on tõsisemaid probleeme, tuleks leida üles probleemi põhjus,» märkis Tõru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles